top of page

SMALLSPACE / OKT

Anette Højlund : 100 skitser til et energetisk maleri

Udstillingsdatoer: 6.10.-28.10

Fernisering: 6.10. / kl 16-19

Åbnings
tider:

  • Ons: 14-17

  • tor:14-17

  • fre:14-17

  • lør: 14-17

samling - Anette Højlund.jpg

MANIFEST FOR DET ENERGETISKE MALERI

DET ENERGETISKE MALERI ER NUETS ENERGI 
DET ENERGETISKE MALERI ER BEVÆGELIGT OG BEVÆGENDE
DET ENERGETISKE MALERI ER FLYDENDE, UJÆVNT OG SANSELIGT
DET ENERGETISKE MALERI ER GENERATIVT OG RE-GENERATIVT
DET ENERGETISKE MALERI ER FARVE SOM SPIRITUEL ENERGI
DET ENERGETISKE MALERI ER MATERIALE SOM SPIRITUEL ENERGI
DET ENERGETISKE MALERI ER MED-FØLT
DET ENERGETISKE MALERI ER FEMINISTISK
DET ENERGETISKE MALERI ER SKØNHEDENS KOMPLEKSITET
DET ENERGETISKE MALERI ER EN ENERGIFORM

UDSTILLINGSKONCEPT:

Udstillingen består af 100 malerier, udført med rene pigmenter på papir, sat op på pap. De ligger et sted mellem tegning og maleri, idet de rummer tegningens umiddelbarhed og maleriets dybde, hvor der er arbejdet med farve, rum og lys. Eksperimentet er at se, hvad der sker i en proces, der sættes fri og styres af den energi, der er lige her og nu. Baggrunden er manifestet for det energetiske maleri.

Malerierne har samme størrelse: 18x12,5 cm. Det minimale format fremhæver nærværet og intimiteten og er samtidig en kommentar til den historiske abstrakte ekspressionisme og det gestiske maleris ofte store størrelser og kropslighed. Billederne er enkeltstående, koncentrerede skitser, som fremstår som værker; de fungerer i udstillingen som et samlet manifest om et nyt maleri, båret frem af en idé om maleriet som en energiform, udøveren såvel som beskueren sanseligt kan relatere sig til.

I udstillingen er beskueren omgivet af malerier og befinder sig på den måde kropsligt i maleriets sanselige univers; man kan mærke farvens og materialets udstrålinger i udstillingen. Værkerne fylder alle væggene, men er hængt op med så stor afstand, at de ikke påvirker hinanden. Hvert enkelt værk koncentrerer nemlig nuets energi på sin egen særegne måde.

Anette Højlund er maler og tegner, uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og CCA, Kitakyushu, Japan. Hun er optaget af tilblivelsesprocesser og af, hvad der gør et billede til et billede. I relation hertil forsvarede hun i 2012 en ph.d. om tegning og tilblivelse på Designskolen i København. Hun har haft 18 separatudstillinger på gallerier og på kunstnerdrevne udstillingssteder i Danmark og udlandet og har deltaget i en lang række gruppeudstillinger. Som kurator har hun iværksat en håndfuld større og mindre udstillinger med fokus på udveksling og samarbejde.

www.anettehojlund.com

Udstillingsprogrammet i KH7 artspace er støttet af Kulturudviklingspuljen Aarhus Kommune og Statens Kunstfond

bottom of page