top of page

NOVEMBER 2023

FIE TANDERUP 
'Hjerteslag'

Fernisering: fredag d. 3 november 2023 kl. 15-19
Finissage: lørdag d. 25. november kl. 14-17
Udstillingsperiode: d. 3 - 25. november,

torsdag - lørdag kl. 14-17 (alle dage)

Hjerteslag - Fie - Tanderup.jpeg

Hjerteslag

I min udstilling `Hjerteslag ́væver jeg med erindrings tråde, og skaber et helt nyt fotografisk og poetisk sprog - et sorgens blå alfabet. Jeg tager på en rejse ind i sorgens vilde landskab og rejser i tiden med mit arkiv af fotografiske negativer fra mit liv - i erindringen og ind i mine fotografiers poetiske sprog, dér hvor erindringens lysaftryk findes.


Fotografierne skabes ved at lave collager af mine mellemformat farvenegativer, og processen tager udgangspunkt i eksperimenter med de fysiske negativer i farve-mørkekammeret. Negativerne destrueres og
bearbejdes for at genopstå i en helt ny form, og de transformeres gennem det helende mørke i mørkekammeret. Det er helt unikke fotografiske eksperimenter, som både er abstrakte og bærere af en transformerende spirituel energi. Jeg hengiver mig til processen, og lader det enkelte billede fortælle mig, hvad det gerne vil, og negativerne bliver brændt i, frosset ned, ridset i - destrueret. Nogle gange lægger jeg blomster ovenpå de destruerede og transformerede negativer, for at de kan genopstå i en ny form.


En skønhed og skrøbelighed opstår gennem værkerne, som vækker minder til live. Brudstykker af erindringer sværmer op ved den mindste rysten på hånden. Jeg følger øjeblikkets- og blomsternes bevægelse
fra blomstring til visnen - fra en fastholdelse af det fotografiske øjeblik til at give slip på sorgen.
Det er en drift mod at genopstå i en ny form, i en ny tid, når jeg lytter til vinden, der blæser fra fortiden og ind i nutiden - fra dér, hvor jeg står, med front mod fortiden og med alle følelser pulserende i hjertets kamre, og med sorgens spor i mit arkivmateriale, for at vende mig mod fremtiden - mod blomsternes bevægelse og lysets hvisken.

BIOGRAFI

Fie Tanderup er en dansk billedkunstner, som bor og arbejder i Aarhus, Danmark.
Hun er uddannet fra L’École Nationale Superieure des Beaux Arts, Paris og fra Det Jyske Kunstakademi
Hendes værker er solgt til Århus Kommune og er bl.a. blevet vist internationalt på: The Photographers
Gallery i London, Kühlhaus i Berlin, Festival de la Luz - Encuentros Abiertos i Buenos Aires, Argentina


Kontakt Fie Tanderup omkring udstillingen: fietanderup@hotmail.com eller 22973336
www.fietanderup.com


Udstillingen er støttet af: Ny Carlsbergfondet, Salling Fondene og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje

bottom of page