top of page

ARTSPACE / DEC

LAND.BRUG.LAND.SKAB! - Fra Ringsted til Aarhus

Udstillingsdatoer: 02.-22. December

Åbningstider: 

torsdag - lørdag: 14.00 - 17.00
eller efter afta
le

Fernisering: lørdag den 2. december kl. 14.00 – 18.00

Kunstnere: 

Camilla Nørgård og Jette Gejl

Camilla_Noergaard_2023 6.jpg

Nørgårds arbejde består ofte af et længerevarende feltarbejde for at finde frem til DNA’et af et sted, en ting eller et fænomen. Mange tingsligheder er blevet nærstuderet, isoleret og senere indsat i nye sammenhænge for derved at tilvejebringe fornyet værdi eller betydning til stedet eller tingen(e). Ved denne udstilling har Nørgård sat sig for at afsondre et særligt (familiært) terræn omkring Bøgede, beliggende 11 km udenfor Ringsted. I et naturskønt område lå hendes mors barndomsgård, som i dag er forsvundet efter brand, motorvej og rullegræs.

Ved hjælp af cykel, taske, kamera og notesbog er Nørgård taget tilbage i tid og sted for at følge sin mors fodspor. Med en forunderlig lethed og nysgerrighed til det, der allerede eksisterer og ikke-eksisterer, tager Nørgård beskueren med på en rejse ud på landet, ind i processen, ned i detaljerne, hvor gammelt skrald, sten og organisk materiale taler sammen og giver fornyet energi til hinanden - og til os.


Gejl samler på objekter, ting og fænomener som hun, med afsæt i de overleverede erfaringer, referencer og fortællinger tingene generer, iscenesætter i en så rig og detaljeret fremstilling som muligt. Hun er vokset op på en gård, som husede Danmarks største privatsamling af landbrugsmaskiner fra før 1960’erne og som frem til 2019 blev drevet af hendes forældre udenfor Brande. Passionen for genstande, redskaber og maskiners sociale ophav, netværk og betydning for mennesket, er noget som Gejl har taget med ind i værket Genbrug Landskab – Genskab Landbrug. Her omkranser samlingen af værktøjstavler fra forældrenes landbrugsmuseum, af tre fortæller-tavler som skildrer et historisk dansk landbrug, et samtidigt landbrug og endelige et fremtidslandbrug hvor som vækster i højden og ikke horisontalt. Titlen indikerer, at det brutale og rå historisk værktøj på væggen og som har været med til at bygge det landbrug vi står med i
dag, også kan bruges til at skille det ad igen og måske sætte sammen på ny, med øje for dyrevelfærd og
klimabalance.

 

Udstillingen LAND.BRUG.LAND.SKAB! er venligst støttet af:

Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Landbrug Fødevarer, Aarhus Kommune

bottom of page