top of page
Pressebillede Whispering Cosmos Louise Sparre websize.jpg

Whispering Cosmos

Louise Sparre

 

KH7artspace 4.5 - 27.5 2023 

 

Udstillingen Whispering Cosmos omdrejningspunkt er biokosmisk, altså en sammensmeltning af det ydre rum, vores byggesten atomerne og cellerne som alle levende organismer er opbygget af og mennesket derimellem.

 

Sparres’ praksis er baseret på poetiske og filosofiske refleksioner over naturvidenskabelige fænomener, med et planetarisk udgangspunkt. 

Hun arbejder hovedsageligt installatorisk og skaber nye konstellationer og formationer af objekter som peger på mikroorganismer, space og vores menneskelige væren på planeten Jorden.

Det udspringer af en holistisk tankegang, alt er forbundet, vi er afhængige af mikroberne, bakterierne, dyre og planteriget, solen, månen og stjernerne. Lige såvel som vi er afhængige af grundstofferne som supernova

eksplosionerne i Big Bang genererede. 

Vi er en del af et økosystem som vi må værne om og indgå i.

 

Grebet er på én gang minimalistisk og overdådigt, stramt og pompøst - måske endda lidt naivt i sit udtryk - Sparre bruger bevidst denne dynamik til formmæssigt at anskueliggøre forholdet mellem livets utrolige kompleksitet - og samtidige fuldkomne enkelthed. 

 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Kulturudviklingspuljen Aarhus

 

http://www.louisesparre.com

bottom of page